Is je WiFi niet optimaal in huis of op kantoor en wil je dit verbeteren? Begrijpelijk! We hebben meerdere powerline adapters met elkaar vergeleken en hieronder hebben we ze voor je opgesomd. Maar eerst, wat is een powerline adapter?

Wat is een powerline adapter?

Top 5 WiFi powerline adapters van 2020 op een tafel

Een powerline adapter is een apparaat dat een verbinding tussen je router en een WiFi repeater maakt door middel van je stroomnetwerk. Doordat de netwerkverbinding door het stroomnetwerk gaat, is je verbindingssnelheid velen malen hoger dan bij een normale WiFi repeater.

Wil je meer weten over het verschil tussen een WiFi repeater en een powerline adapter? Lees dan meer op deze pagina.

Top 5 powerline adapters

1. TP-Link TL-WPA8630P

1366711

Met de TP-Link TL-WPA8630P powerline adapters creëer je een extra wifi netwerk in je huis op een plek waar je nu geen draadloze ontvangst hebt. Dat doe je simpelweg door de eerste adapter in het stopcontact te steken en te verbinden met je router. De andere adapter steek je in het stopcontact op de plek waar je een extra wifi netwerk wilt opzetten. Bijvoorbeeld op zolder of in het tuinhuisje. Dankzij de 3 netwerkaansluitingen op deze adapter sluit je ook probleemloos een bedraad apparaat aan. Bijvoorbeeld een smart tv of netwerkschijf. Door de geïntegreerde contactdozen, hoef je geen stopcontact te missen.

Voordelen

 • Zeer hoge snelheid (1300 Mbps).
 • 3 LAN aansluitingen voor bekabeld internet op je laptop/PC.
 • Stroom aansluiting, zodat je geen stopcontact verliest.

Nadelen

 • Redelijk groot formaat (15 cm).

2. TP-Link TL-WPA4220T KIT

1362344

De TP-Link TL-WPA4220TKIT Network Kit bestaat uit 3 powerline-adapters. Met deze Network Kit leg je eenvoudig een netwerk van maximaal 500 Mbps aan via het bestaande elektriciteitsnet in huis. Je steekt de adapters in het stopcontact en ze zijn klaar voor gebruik. Twee van de adapters hebben naast een ingebouwde wifi-hotspot ook een geïntegreerde switch. Zo kun je op elke adapter twee netwerkapparaten aansluiten met een snelheid van 100 Mbps en overal in huis gebruik maken van de beste wifi-verbinding. De TP-Link TL-WPA4220TKIT Network Kit is een compleet pakket powerline-adapters waarmee je in het hele huis, zonder lange netwerkkabels te leggen, een stabiel (draadloos) netwerk aanlegt.

Voordelen

 • Makkelijk te configureren.

Nadelen

 • Geen geïntegreerde stopcontacten op adapter.

3. TP-Link TL-WPA4226 KIT

1362872

Met de TP-Link TL-WPA4226KIT leg je een extra draadloos netwerk aan zonder kabels te trekken. Je steekt de adapters in het stopcontact, verbind ze met je router en ze zijn direct klaar voor gebruik. Zo creëer je eenvoudig 1 extra wifi-punt. Met 1 adapter kun je zowel via wifi als via een netwerkkabel apparaten verbinden met internet.

Voordelen

 • Zeer hoge snelheid (1300 Mbps).
 • Extra LAN-poort op hoofdadapter.

Nadelen

 • Geen stroom aansluiting op de hoofdadapter.

4. TP-Link TL-PA4010P

1361928

Met de TP-Link TL-PA4010P Starter Kit creëer je een netwerkaansluiting op iedere gewenste plek in je huis. Zo sluit je bijvoorbeeld een tv-ontvanger aan op de slaapkamer of een computer op de werkkamer. Omdat het netwerksignaal via het stroomnet loopt, hoef je hier geen extra kabels voor te trekken. Je steekt de adapters in het stopcontact, verbindt er een met je router en de andere met het apparaat dat je van internet wilt voorzien.

Voordelen

 • Makkelijk aan te sluiten.
 • Geintegreerd stopcontact aanwezig.
 • Geen configuratie vereist.

Nadelen

 • Je kan geen WiFi-hotspots maken (alleen kabel).

5. TP-Link TL-WPA8630

1366855

Met de TP-Link TL-WPA8630 KIT leid je het internet via het stopcontact naar alle kanten van het huis. Met een snelheid tot 1300 Mbps zijn de adapters snel genoeg voor de zwaarste netwerktaken, zoals films streamen en online gamen. Dankzij dual-band heb je 2 aparte wifi banden waar je tegelijkertijd op werkt.

Voordelen

 • Hoge snelheid (1200 Mbps).
 • Geavanceerde instellingen aanwezig.
 • Gigabit internetpoorten (sneller dan ethernet).

Nadelen

 • Geen geïntegreerde stopcontacten op adapter.

Conclusie

Zoals je kan zien zijn de meeste powerline adapters van het merk TP-Link. Ze hebben zichzelf al jarenlang bewezen op de WiFi-markt, waardoor ze ook zeer dominant zijn op de markt met hun powerline adapters.

Zelf kan ik de TP-Link TL-WPA8630P ten zeerste aanraden. We hadden altijd veel WiFi-problemen op de 1ste verdieping, maar sinds we deze adapter hebben waren alle problemen verholpen. De configuratie was daarnaast ook binnen 5 minuten gedaan met een makkelijke instructie.