Soms heb je al een bestaand powerline adapter setje, maar heb je toch nog meer adapters nodig. Dus, kan je verschillende powerline adapters gebruiken? Een logische oplossing is om een uitbreidingsset te kopen voor je powerline adapter, maar dit komt niet altijd uit.

Misschien heb ergens nog een powerline adapter setje liggen en wil je die combineren met je huidige set. Of misschien vind je een uitbreidingsset te duur en heb je een ander merk aangeschaft.

Kan ik 2 verschillende powerline adapters gebruiken?

verschillende powerline adapters gebruiken

Ja, theoretisch gezien is dit mogelijk. Elke adapter heeft zijn eigen ‘hoofd adapter’ die zijn eigen soort verbinding maakt met de andere adapters door het huis. Dit zou dus niet voor problemen moeten zorgen, aangezien de meeste fabrikanten hun eigen verbinding hebben.

Toch willen we hier wel een bijsluiter bij geven. De meeste fabrikanten zeggen zelf dat er geen conflicten kunnen ontstaan als er meerdere powerline merken in hetzelfde huishouden zitten, maar in de praktijk blijkt dit anders.

Zo zijn er al meerdere mensen geweest die meerdere setjes powerline adapters hebben besteld, maar het toch voor verschillende nadelen zorgde, zoals:

  • Traag internet;
  • Instabiel internet;
  • Slecht bereik.